Spier- en gewrichtspijnen

GENEESKRACHTIGE PLANTEN BIJ SPIER- EN GEWRICHTSPIJNEN

 

DUIVELSKLAUW (Harpagophytum procumbens (Burch.) Dc.)

51 duivelsklauw (spier- en gewrichtspijn)

Harpagophytum Radix (Duivelsklauw) is een typische woestijnplant uit de Kalahari. De plant heeft spaarzaam bladeren en 1,5 m lange op de grond liggende stengel. De prachtige bloemen zijn rood en trompetvormig.

De spitswortel gaat heel diep en gebruiken we voor medicinale doeleinden, want ze bevatten het meest harpagoside. De zijwortels worden geoost en in schijfjes gesneden, gedroogd en vermalen tot poeder, waarna ze kunnen worden geëxtraheerd. Het harpagoside is een sterke ontstekingswerende en pijnstillende stof. De werking wordt toegepast bij reuma, arthritis, knieletsels, tenniselleboog, lage rugpijn, alle spier- en gewrichtspinen en sportletsels.

 

 

ZWARTE SPAR (Picea mariana (Miller) B.S.P.)

 52 zwartespar (spier- en gewrichtspijn)
De zwarte spar of mariaspar is vooral inheems en heel veel voorkomend in Canada. We kennen ze goed, want ze wordt veel verkocht als kerstboom, zeker in de USA, maar ook in Europa. Ze is namelijk mooi, ze ruikt lekker en ze kan in alle grootten aangeboden worden.

De inhoudsstoffen van de naalden hebben een ontstekingswerende, ontzwellende en pijnstillende werking. Deze wordt benut bij spier- en gewrichtspijnen, reumatoïde en artritische pijnen en alle ontstekingen. De ontstekingswerende kracht van de mariaspar is zeer groot, deze boom is in de aromatherapie wellicht één der meest efficiënste pijnstillers!

 

 

CURCUMA (Curcuma longa)

53 curcuma (spier- en gewrichtspijn)
Curcuma of Indische geelwortel is afkomstig uit Zuid-Oost Azië. Indië is de grootste producent en kent de geelwortel reeds vele eeuwen: in de Ayurveda is het een belangrijk fytotherapeutisch geneesmiddel.

Bij pijn en chronische ontstekingen, zoals reuma, zijn de effecten bijzonder goed. Ook in sportmiddens vindt men veel indicaties, namelijk pijnlijke ontstekingen van spieren en gewrichten, veroorzaakt door overbelasting of letsels. Curcumine, de inhoudsstof, is een antioxidans en ontstekingsremmer; het is felgeel gekleurd. De pijnstilling komt snel en houdt lang aan, wat een zeer gewaardeerde eigenschap is.


Heb je opmerkingen, vragen of suggesties? Mail naar info@herborist.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *